Skrämmande faktiskt

publicerat i Allmänt;
 
 
I går var vi nere hos syrran och hennes man vi grillade & umgicks och hade det super trevligt & UTAN MOBILER ....men vi hade mobilen som samtal under en stund. Vi kunde sitta i trädgården en stund innan kylan drev in oss.
 
När jag gick på min powerwalk i veckan så tittade jag på alla som satt nere vid havet & alla då menar jag alla, satt och pratade eller höll på med sina mobiler. Så hemskt även om dom var vänner som satt med barnvagnar.
 
Så var mobilen i fokus, jag undrar har folk helt tappat greppet att umgås utan sina mobiler?? jag gillar min mobil men inte när jag umgås med mannen eller vänner. Är man så beroende då kanske det är dax att tänka om.
 
För snart kanske folk inte behöver någon mer än sin mobil i sin närhet, kanske den ersätter människan? ja man kan ju fundera! I dag blir det träning för i går hoppade jag då jag hade sådan träningsvärk.
 
Nu är det jobb fred-sönd och dagarna minskar fram till avresan, härligt härligt. För lite trist att det var så varmt en dag och sen i går riktigt kallt, nordanvind sa syrran.
 
Hoppas ni får en skön fredag  alla goa....
 
Ses :) 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Annika:

Så sant det du skriver om mobiler. Ha nu en bra helg trots jobb.
Kram på dig.

2:a kommentar, skriven , av Ditte:

Håller verkligen med dig i mobiltankarna.Här i Stockholm har man t.o.m. fått be föräldrar att lägga undan mobilerna när de skall hämta sina barn på förskolan och ge barnet uppmärksamhet i stället för mobilen. Bedrövligt! Jag kan också reta mig på människor som högt och ljudligt å tränga bussar och tunnelbanor skall prata högt i mobilen och referera till varenda detalj som har hänt under en kväll/natt. Störande!
Och att plocka fram mobilen på en middag eller då man träffar vänner tyvker jag är ohyfsat. Undrar var takt och ton tagit vägen...
Önskar dig en trevlig helg även fast du jobbar. Och snart blir det ju semester för din del. Härligt!
Kramar!

3:e kommentar, skriven , av Znogge:

När man kommer in i vårt personalrum sitter alla där och knappar på sina telefoner. Förr pratade vi. Själv låter jag min ligga i skåpet hela dagen. Behöver inte den...

Kram

4:e kommentar, skriven , av camilla:

Ibland kan man undra vad som är viktigast. Mobiler eller att umgås...
Kram!

5:e kommentar, skriven , av gittan:

Hej. Visst är det skrämmande och hur bar man sig åt förr, umgicks då mer kanske. Här har vi badat. Solat och ätit gott så nu är det lite siesta för oss. Vädret är bättre i dag inget regn. Stora kramen.

6:e kommentar, skriven , av Bosse Lidén:

Mest tycker jag det är synd om de små barnen. Sorgligt att så många blivit så beroende. Själv har jag inga problem att leva utan en mobil hur många dagar som helst. Vägrar att skaffa en modern variant för att inte bli frestad på att åka dit. Retar ofta mina döttrar för sina. Kram Bosse

7:e kommentar, skriven , av Veiken:

Du har så rätt angående mobilerna. Om man går ombord på en spårvagn finns det möjligen en eller två som inte pillar på en mobil.
Höjden av dumhet är väl när man läser på FB en massa trams typ: Jag älskar dig - och jag dig - mer än du tror - puss....... vi sitter i soffan och myser..... älskling.....
Där sitter dom i samma soffa, omslingrade och med sina MOBILER i handen och bekräftar sin kärlek på FB. Folk (vissa) har tappat greppet helt. Fy attan. NU ska jag umgås med min man helt utan mobil! Det är fredag kväll! :) Kram på dig!

8:e kommentar, skriven , av Freja:

Normalt håller jag inte på så mycket med mobilen, annat än när jag är ensam. Men nu, när social samvaro är alldeles för jobbigt, så är mobilen ett sätt att ändå hålla kontakt!

9:e kommentar, skriven , av Gunilla:

Jag levde lycklig ett långt tag utan modern mobil. Inte så mycket man kunde göra annat än ringa. Nu gillar jag min iphone ganska så mycket men använder den inte i sällskap. Har en väninna som verkar sjukligt beroende att kolla mobilen stup i kvarten även när vi träffas. Inte så trevligt tycker jag :( Så underbart att räkna ner dagarna tills ni ska åka. Ha en fin helg och kramen :)

10:e kommentar, skriven , av Marlene:

Sen beror det också på vem man umgås med. Ett gäng bloggare som äter middag är en lustig syn; först ska man ta bild på maten innan man ska äta och mitt i allt ska bilden läggas ut antingen på Instagram eller bloggen. Men då gör det inget eftersom alla gör likadant. Det är ju skillnad när man är tillsammans med "vanligt" folk :-)

11:e kommentar, skriven , av countrylivingintheciity.blogg.se:

Ja, hu sån är jag. Jag är så himla beroende. Jag kan inte vara utan mobilen alls. Det gillar jag inte!

Kommentera inlägget här :