Att vistas i sociala medier ..........

publicerat i allmänt;
 
Att vistas i sociala medier är inte alltid lätt och att man kanske bör tänka på vissa saker vet vi om, men gör vi det alltid? alla som slänger ut bilder på barnen eller barnbarn både med kläder o mer lättklädda, vilka konsekvenser kan det få?
 
Vilka kan se ens bilder hur stor kan spridningen bli? även när man delar bilder på fb tex vet man sanningen bakom? nej inte alltid så det kan vara rärr farligt att inte ha ren fakta på allt man delar. 
 
Hur mkt tid lägger man? upp till var & en javisst men tänker vi alltid på hur mkt tid vi lägger? tror inte det, och ibland hör man folk säga * jag hinner inte träna 30 min* men att sitta på nätet det hinner man, så allt handlar om hur vi själv prioriterar vår dyrbara tid.
 
För tiden är det enda vi själv bestämmer hur vi vill fördela den på, & sen många som bara visar en så kallad perfekt bild på insta tex men allt är inte alltid perfekt, saker och ting är ibland rörigt i livet. Du kan i stort sett vara vem som helst om du vill på nätet.
 
Det är ok att inte alltid må bra eller att saker är rörigt i livet eller tankarna är si eller så men varför är det så viktigt att framstå som perfekt? För att andra skall tro det?  
 
Mina tankar om just sociala medier ..
 
Vad tänker & tycker du?
 
Kram 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Natalia Richardson:

Vilket bra inlägg och tänktvärd.
I början hade jag bara min blogg och la max 3 timmar i veckan på den.
Sen tyckde min syster att jag skulle skaffa FB för att ha kontakt med familj i USA. Och efter det har jag tyvär lagt allt för mycket tid på alla möliga sidor på nättet,kram.

2:a kommentar, skriven , av Veiken:

Livet är en bergochdalbana, på gott och ont! Sociala medier ska man vara varsam med... kram

3:e kommentar, skriven , av ajlimullersandvik.blogg.se:

Jag har fått mina bilder från förra bloggen stulna och använda av en falsk facebookprofil, Ashley Johnson, som tog bilder från när jag hade alopecia och därmed var flintskallig, och lockade till sig pengar då hon hävdade att hon hade cancer och använde mina bilder som "bevis". Så hemskt. Hur försiktig man än är tror jag att nätet är en ganska utsatt värld.

Jag har dock ingenting emot hur mycket tid jag lägger på det och om jag gör mina inlägg något mer "perfektionistiska" än vad verkligheten är. Det tycker jag är kul, som ett intresse. Och jag lägger gärna tid på mitt intresse liksom :D

4:e kommentar, skriven , av ullie:

mitt internet användande är ofta för att koppla av o va man lägger upp kan man bestämma tycker ja som min största son får man aldrig på bild mera o det är bara att acceptera de e större så länge tjejerna vill så får vi se
sen kanske det blir foto blogg på inredningsaker bara hi hi nä vi får se
men ja gillar det o är mina vkoppling
kramar fina o ha en fin måndagvännen

5:e kommentar, skriven , av bi:

Bra inlägg ! Jag är försiktig med vad som skrivs och vad som läggs ut på sociala medier . Mycket kan tolkas fel och konsekvenserna kan bli helt galet .. kram till dig 💛

6:e kommentar, skriven , av Eva-Lotta:

Jag tror alla sociala medier är farliga. Knycka en bild eller två är tydligen jättelätt och hur anonym du än är, är det alltid nån du inte vill ska hitta dig, som ändå gör det. Mina barn har förbjudit mig att lägga ut bilder på barnbarnen, bara Yngsta som tycker nån är okej. Har aldrig gjort det heller, inga där man ser vem det är iallafall.

7:e kommentar, skriven , av Geddfish:

Bra inlägg, Eva!
Jag är väldigt försiktig. På FB länkas bara typ min blogg. Jag lägger tid på bloggen, det gör jag. Men bara till den gräns jag själv sätter. Och ETT inlägg/dag.
Stor kram ♥

8:e kommentar, skriven , av Znogge:

Hade jag haft små barn hade jag inte lagt ut någon bild på dem. Alla måste ha rätten att tacka nej om man inte vill vara med tänker jag.

Kram och ha en bra kväll!

9:e kommentar, skriven , av Longevity - en blogg om hälsa:

Jag jobbar med frågan, kolla gärna vår projektsida. http://attention-riks.se/varaprojekt/pagaende-projekt/natkoll/

10:e kommentar, skriven , av Ditte:

Facebook har jag inte och saknar dte inte heller. För mig är det verkliga livet viktigast och det är ju där jag lever. Bloggen lägger jag tid på och på att gallra bland foton so jag vill ha med i inläggen och det blir ett inlägg per dag. Vda gälle rkommentarer så tittar jag in hos mina bloggvänner oftast varje dag men det får heller inte ta tid från annat som jag vill göra.
Vad gäller foton så är båda barnbarnen modeller för olika företag i klädbranschen och finns redan på nätet, (kataloger) på tv och på affischer så det är ett beslut deras föräldrar har tagit.
Frågan är intressant tycker jag och väl värd att tänka vidare på. Vad vill vi visa på sociala medier?
Stor kram!

11:e kommentar, skriven , av Anonym:

Jag är bara aktiv på bloggen, det räcker gott för mig. Man får nog försöka ha lite fingerkänsla med vad man lägger ut. Jag lägger aldrig ut bild eller bloggar om dem jag umgås med.

Kram på dig ❤ Comsi Comsa

Kommentera inlägget här :