#METOO

publicerat i allmänt;
#metoo har verkligen nått fram i media och alla vi som varit med om något under vår levnadstid kan säkert visa vår medkänsla.
 
Ja man bär ju en del i bagaget jag vill dela en kortare version av min berättelse & att inte skämmas för det är super viktigt.
 
Att våld i nära relationer är vanligare än vi tror vet vi ju, att säga NEJ  är ett nej och ger ingen rätt ätt fortsätta sin handling.
 
För snart 20 år sedan hände det som aldrig bör hända i ett förhållande ( ej barnens pappa då alltså) jag var i ett förhållande efter att jag skilt mig man var då vad man trodde kär, efter 1,5 år kom det mer o mer fram våld, äganderätt.
 
Det resulterade till jag blev våldtagen, slagen, tvingad till sexuella saker mot min vilja, men med en kniv mot strupen har man inte så många val.
 
Detta pågick under nästan halva dagen, man hamnar som i trans, kan knappt prata, inte skrika då det blev värre, bara att stå ut. När man var i det så lyckades man bli övertalad att man inte alltid vill, men då kan det bli tvång. Man kan ju inte heller prata om det ..
 
Jag hade ingen jag vågade prata med det om, fick bära all skam, rädsla, oro, inom mig tänkte då att det är ju inte övergrepp om man är tillsammans, vilket jag idag är så väl medveten om att DET ÄR DET!! 
 
Att våga berätta har jag gjort efter alla år, men att jag ännu kan påverkas av filmer, tv där våld mot kvinnor, övergrepp förekommer, får jag en stor klump i magen, hjärtat slår fortare, tårarna faller ner för mina kinder.
 
För jag var tvungen att vara stark först för mina barn, men oxå insåg jag att INGEN har rätt att göra så mot mig, jag var värd mer än så ...det tog tid & mod & stryk för att slingra sig loss men det gick ...
 
Jag blev FRI jag är i dag en stark kvinna, som INGEN sätter sig på vad gäller sånt...men viktigt att våga be om hjälp, jag hade ingen att be om hjälp från. 
 
Känner du igen dig? vågar du berätta? 
 
Vi kvinnor är starkare än vi tror <3 
 
Kram 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taggar: #metoo, våga berätta, våld, övergrepp;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Ditte:

Detta är så viktigt att tala om och jag tycker det är märkligt att de först nu uppmärksammas i media. Våld mot kvinnor är hemskt i alla former och våld över huvud taget. Starkt att du berättar och skriver om det våld du utsatts för och att skriva och prata är ett bra sätt att bearbeta sina upplevelser och att komma vidare.

Skönt att du blev fri och jag hoppas att du aldrig mer låter någon besämma över dig på något sätt.

Stor kram och många tankar

Svar: visst är det, ja jag har gått vidare o valt att inte leva som ett offer för något jag har en stor avsky för ...stor kram å tack för dina fina ord ..<3
Eva`s blogg

2:a kommentar, skriven , av Sussi:

Men fy! Det där ska ingen behöva genomgå någonsin. Så glad att du tog dig ur det förhållandet med livet i behåll, man vet ju aldrig vad nästa steg skulle ha blivit. Starkt av dig att berätta och jag hyllar er som går vidare starkare än någonsin <3
Jag har haft turen att endast träffat på "snälla" män i mitt liv.
Kram

3:e kommentar, skriven , av Linda:

Du är en så stor inspiration mamma <3

Svar: ❤❤❤
Eva`s blogg

4:e kommentar, skriven , av Biggeros:

Det är så viktigt att anmäla dessa hemska människor som vållar en kvinna eller en man såsom psykisk och fysisk ohälsa. Jag är så tacksam att du kom dig loss i förhållandet. Även att du är stark nu och har gått vidare🤗 Starkt att berätta i ditt inlägg// kram

5:e kommentar, skriven , av petra:

Starkt av dig att berätta, så viktigt med anmälan och aldrig kvinnans fel. tur du kom loss från detta vidriga förhållande , kramar till dig

6:e kommentar, skriven , av bi:

Nej nej nej män som våldtar är så jävla fega jag avskyr/hatar dem ! Kvinnor som berättar om sådana överfall och inte blir betrodda är rent ut sagt för jävligt vad är samhället på väg .. Mycket starkt av dig att berätta ! Kram i massor fina bloggvän ❤

Kommentera inlägget här :