Avskyr det ...

publicerat i allmänt;
 
Sömnen pratas det mycket om och det kan ju vara massa olika faktorer som utgör att vi sover dåligt, men det påverkas oss oxå ..
 
Jag känner mig konstant trött när jag inte sover bra under natten, hela dagen blir rubbad, likaså jobbar kväll i dag sen morgon i morgon.
 
Kroppen hinner inte vända sig utan det blir ett stress moment att somna för att få sömn innan det är dax att gå upp igen.
 
Jag kan sova 8-10 timmar då mår jag bäst, men får jag 7 -8 är det ok nu får jag ta tabletter för att slippa oro under natten ( kom ihopa med min utmattning) 
 
Sen är det ju så att man kan inte tvinga fram sömn tyvärr, ju mer jag försöker ju sämre går det ..men för det mesta sover jag bra annars.
 
 
Vad har du för sov vanor? hur mkt sover du?
 
Kram 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Biggeros:

Jag gillar att sova länge och än så länge är sömnen god. Förutom om jag ska upp tidigt eller ska iväg på upptåg så har jag svårt att somna. Tyvärr kommer sådant här med åldern...
Kram på dig🤗

2:a kommentar, skriven , av GeddFish:

Sömnen har alltid varit viktig för mig. Och det har också varierat beroende på livets olika skeden. Sov sämre när jag jobbade. Numera är det rätt OK om jag lägger mig i tid.
Ha en fin dag, kram!

3:e kommentar, skriven , av Znogge:

Förr sov jag alltid som bedövad men så är det inte längre. Jag somnar oftast snabbt men vaknar flera gånger. Senare på natten somnar jag och sover som bäst när klockan ringer. Inte helt optimalt alls tyvärr men det får gå.

Kram och god tisdag <3

4:e kommentar, skriven , av Ditte:

Det beror lite på, men oftast sover jag bra. Jobbar jag blir det lite sömn eftersom jag då jobbar från 08 på morgonen till ca 10 på kvällen med resenärer och har både före och efter sådant som måste ordnas. Så då blir det lite sömn och ibland orolig sådan. när jag jobbade full tid, före pensionärslivet så var det ganska långa arbetsdagar men då blev det i snitt 7h sömn per natt och mer när jag var ledig på helgerna. För mig har det alltid varit viktigt att läsa eller lyssna på en bok på kvällen och ta bort alla intryck. Har också sällan sett på tv sent på kvällen. Numer sätter jag inte någon klocka om jag inte ska iväg och det ska jag sällan morgontid om jag inte jobbar. Men sover kanske 8-9h per natt.
Kram! Hoppas du kommer till rätta med sömnen.

5:e kommentar, skriven , av Anonym:

Jag sover inte så bra. Somnar jag snabbt så vaknar jag efter ett litet tag och kan inte somna om. Jag brukar lägga mig i ett annat rum eller på soffan, det funkar ibland. Jag försöker att inte bry mig så mycket, tänker att man väl får lite vila iaf. Försöker att inte titta på klockan, det stressar bara!/E-L

6:e kommentar, skriven , av Anonym:

Sover uruselt tyvärr men d har väl med klimakteriet att göra antar jag!!🤔Har sjukt svårt o komma till ro kvällstid.....fryser ofta & är väldigt ljud o ljuskänslig!!😔oroar mig för alla nattetid!Hoppas det är övergående snart......för har inte vaknat utvilad på flera år känns d som...😐Kramiiizz till dig!!!🤗//Ann

7:e kommentar, skriven , av Anonym:

Sover uruselt tyvärr men d har väl med klimakteriet att göra antar jag!!🤔Har sjukt svårt o komma till ro kvällstid.....fryser ofta & är väldigt ljud o ljuskänslig!!😔oroar mig för alla nattetid!Hoppas det är övergående snart......för har inte vaknat utvilad på flera år känns d som...😐Kramiiizz till dig!!!🤗//Ann

Kommentera inlägget här :