En skola intill kåkstaden

publicerat i Resa;
 
Ja här var vi på en utflykt med massa stopp och ett av dom var att vi besökte en skola för barnen som kom hit från Haiti, dessa barn fick inte gå i de andras då Dominikanska skolan o deras barn.
 
Denna skolan är uppbyggd och ett projekt med ideella människor som kämpar för alla barns rätt. Dock bestämde vi oss för denna utflykt på plats och det jag hade velat, om man bokar den hemifrån, så skulle ving skrivit tex.
 
Köp gärna eller ge barnen pennor, suddi, block, tennisbollar mm, för sånt är mkt dyrt där. Hade man kunnat bidraga till barnen där hade det varit så nyttigt ..
 
Ännu har ingen lärt dessa barn att tigga och det är bra sas det, utan vi gav eller la en peng i deras box så då kan dem köpa lite sånt man behöver.
 
Om barnen här visste hur bra dom har det, då kanske man hade värderat saker lite på ett annat sätt ibland, eller vad tror du?
 
Intressant & givande & ett minne att behålla....
 
Kram 

Taggar: Dominikanska republicen, minnen, utflykt, vingresor;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av wiolettan:

Detta inlägg påminner mig om då jag fick förmånen att besöka kåkstäder i Brasilien, närmare bestämt i Rio, bland annat. Där heter de Favelas.
Jag berördes mycket. Att se dessa barn som trots fattigdom, kanske inget att äta, ändå vara så glada, tog mig djupt.
Det är som du skriver. Tänk om "våra barn" visste hur bra de har det.
Jag var också in i en av deras skolor, då utanför staden Belem, vilken skillnad emot hur det är här hos oss.
Fint att det finns människor som tänker på sina medmänniskor.
Tack för de talande bilderna.
Kram!

2:a kommentar, skriven , av Heléna:

Många barn här i Sverige tar ju skolan för givet och tycker dessutom att det är onödigt och dumt. Tror det skulle vara nyttigt för dem att se hur andra barn har det och att det faktiskt inte ens är alla barn som får möjlighet att gå i skolan. Kram 💖

3:e kommentar, skriven , av MADDISENJ.SE:

Vad intressant att göra en sådan utflykt på sin resa. Barn här i Sverige har det många gånger oförskämt bra, de skulle bara veta hur bra de har det med skola etc.

Kommentera inlägget här :