Fredagsmys & valborg

publicerat i Allmänt;
 
 
Valborg ja det är det i dag & då firas våren in, men jag kan inte komma i håg när det var varmt o sol sist denna dag, förra året frös jag som tusan och inte skall det bli så varmt i dag heller.
 
Dock sol och det är skönt men i kväll blir det ju kallare men kanske inte så man behöver vantar på sig. Ledighet så skönt och sovit gott i natt och det är jag tacksam för .....
 
Att gå någonstans där det firas och tänder elden är ju lite av en tradition, sen beror allt på om man jobbar och mår, men jag tycker det är rätt mysigt att stå & titta när det tänds.
 
I parken är det eller har varit både sång & musik och uppträde, men jag vet inte om det är så i år. Oavsett så kanske vi tittar på om det är något här i närheten, skall kolla upp det på stadens sida.
 
Fredagsmys är det för oss i dag då vi skall bort i morgon och sen jobb fred-sönd, det är väl ok tycker jag. Skall bege mig  ut på en powerwalk sen och sen in om på gymmet en stund. Kändes rätt bra i går och sen gick jag till jobbet.
 
Åh vad jag är lycklig av att få vara ledig från ett väldigt stressigt jobb!!
 
Vad skall ni hitta på denna valborg?
 
Ses :) 

God morgon tisdag

publicerat i Allmänt;
 
 
God morgon på er alla där ute i cyber, här sitter jag med mittt kaffe och en helvetisk smärta i svanken, vill inte släppa taget och inte blir det bättre av att man jobbar som jag gjorde i går. 
 
Ja jag skall inte klaga det var själv valt, slutade 14.15 sen hade folk sjukat sig och ingen fick dom tag i, nej folk vill vara ute i solen i stället. Jag stannade till 21.00 från 06.45 så det blev en lång dag.
 
Väl hemma tog vi en promenad ner till havet och det var skönt, satt inte uppe så länge för jag var super trött. Har väl sovit ok men vaknade vid 06.00 med smärtor i svanken så jag fick ta smärtstillande tabletter.
 
Somnade om 1,5 timme och vaknade av att det smärtade igen, skall ta mig en powerwalk om en stund för att vara stilla är inget som gör det bättre heller.
 
Är ledig 2 dagar efter i dag så valborg & 1 maj är jag ledig yeeee, kanske hem till syrran& hennes man  den 1 maj och grilla. 18  dagar kvar till vi lämnar landet och jag är glad för det & det är behövligt.
 
Skall så klart visa vår balkong hur det blev, skall bara fixa blommor så kommer bild.
 
Tack för alla era fina kommentarer 
 
Ses :) 

Går mot sitt slut

publicerat i Allmänt;
 
Så då går söndagen mot sitt slut & det känns ledsamt för så snabbt helgen går, så snabbat går det inte då man jobbar känns det som. Men vi har haft en himla tur med vädret alla fall.
 
Vi har varit och köpt ett parasoll till balkongen för när solen står på blir det 100 grader och att äta i värmen är inte så gott. Hittade vad vi sökte, trodde vi all fall, väl hemma började vi att skära av den bit av matten som var för stor & skall ligga ute på balkongen.
 
Köpte ju konstgräs för nån vecka sedan och nu var det läge att lägga den, mannen skar av 1 meter på sidan och vi hjälptes åt att lägga ut den på balkongen. Men sen skulle det fin skäras runt om så det blev jämt.
 
Pedant är jag så jag tog det på mig, sittandes i solen och skar och skar så efter 2 timmar var allt ok, sen vi  påbörjade det. Jag var varm för solen stekt och axlar och handen känner jag nu att jag tagit i för det fick man göra.
 
Mannen var i väg och hämtade en topp till mig som jag lagt undan, så upp med parasollet och sen blev det middag och den åt vi på balkongen. Men sen kommer vi till att ett tu tre så blåser det till & parasollet välter, då inser vi att 15kg på foten till var för lite ....har aldrig förr haft stenfot men vi får byta den till 30kg.
 
Ingen lust att den välter så fort det kommer en vindpust, men så fint det var, nu är det  bara blommor som skall komma dit sen klart. Jag vet ju att ni är en massa duktiga kvinnor som kan sånt. Så har ni råd om vilka blommor som trivs i kruka i sol hela dagen så tar jag gärna emot tips :) 
 
Jobb i morgon men först skall vi se klart en film & jag har 2 filmtips sen. Hoppas er helg varit toppen och att ni fått både värme och sol i stora mängder som jag fått.
 
Ha en skön avslutning på söndagen 
 
Ses :)