Lära sig att hantera

publicerat i Allmänt;
 
 
Stress är ju inget bra någonstans det tror jag nog att vi vet dom flesta av oss, nu damp det ner en kallelse med posten om en träff på vc .
 
Då jag var där sist med mitt finger började hon prata om stress och om jag hade det stressigt på jobbet, ja det är bara förnamnet sa jag & hon undrade om jag ville gå i en grupp där man lär sig sätta gränser.
 
Samt hur man gör då det blir stressigt på jobbet, och det lät ju vettigt så varför inte. Fick en tid i början av april så det är snart.
 
Går omkring och fryser här inne i dag kan inte få upp värmen i kroppen, usch det är ingen skön känsla alls. Har suttit & letat efter ett par  sommar sandaler eller flip flop men jag lade ut dom på bloggen i ett inlägg och nu hittar jag dom inte.
 
Googlat överallt, hittade med då var min storlek slut ovanligt eller hur. Tänke att lika bra att beställa dom nu för sen är dom väl slut igen, vill gärna ha med dom på resorna.
 
Snart fixa mig ordning och bege mig till jobbet, vill gå dit men regnet hänger i luften så vi får se hur det ser ut om ca 2 timmar ....
 
 
Hur hanterar ni stress?
 
Ses :) 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Mimmi:

Jag har ju fått diagnosen utmattningsdeprission pga utbrändhet. Men det lustiga var att jag sökte inte hjälp för utmattning eller utbrändhet eller stress. Jag sökte för att mitt minne blev allt sämre och jag trodde på allvar jag hade en hjärntumör eller något. De gjorde en minnesutredning på mig, med frågor jag fick svara på och frågor min sambo svarade på, plus blodprov och röntgen.
När hon sen gav mig diagnosen satt jag och gapade.Mitt bltr är ju också hoppigt trots mediciner, och trots promenader och annat.
Jag känner mig inte alls stressad 90% av tiden. Jag har varvat ner väldigt mycket. De frågade mig om jag ville gå med i sån där grupp och jag tackade nej. För jag vet vad och hur jag ska göra för att stressa ner. (Trots det vill inte mitt bltr riktigt sammarbeta med mig...och nu har nya blodrpover visat lite avvikningar så fortsättning följer)Det jag blir stressad av är när nåt med barnen strular. Har ju två barn hemma. Men utöver det klarar jag hantera situationer. Jag tar även "egen" tid som bara är min, tex gå ut och äta med en väninna.
Hoppas gruppen kan hjälpa DIG. STOR kram <3

2:a kommentar, skriven , av Millans Värld:

Jag klarar inte längre av någon form av stress.
Jag ser till att jag inte hamnar i stressiga situationer.
Hoppas din jobbdag går fint!
Kram

3:e kommentar, skriven , av Znogge:

Jag försöker att ta en sak i taget. Få någon form av struktur på det hela och beta av. Men det är inte alltid så lätt. Privata och personliga saker kan stressa mig mycket mer än arbetsrelaterade.

Hoppas det blir en intressant grupp med många bra diskussioner och tips.

Kram

4:e kommentar, skriven , av Ezter:

Jag försöker att andas. Stressar inte så mycket, tror jag är bra på att ta det lugnt. Hur det går nu när jag slutat med min depp-medicin, det återstår att se. Läser en sorglig bok och tårarna rinner i ett. Så nog gör sådana piller nytta...Försöker vara uppmärksam på hur jag reagerar och märker jag att det blir för illa så börjar jag med tabletterna igen. Hellre lite avtrubbad än en lipsill... Det är väl också en form av stress...

5:e kommentar, skriven , av Freja:

Så bra att få det erbjudandet av vårdcentralen1 Det skulle aldrig hända här där jag bor, här går det inte ens att få komma dit och träffa en läkare, för det fattas massor av läkare.

6:e kommentar, skriven , av Bakom dörr nr. 11:

Jag skriver alltid listor för att undvika stress, särskilt på jobbet men även hemma ibland. Tycker även jag känner mig mindre stressad när jag tränar, man tänker inte på något annat än just träningen, det är skönt. Men att säga nej, det är jag lite dålig på. Hoppas det blir en bra grupp och att det ger dig något bra.

Kram Pia

7:e kommentar, skriven , av camilla:

På mitt jobb kan vi inte säga nej. Det är bara att göra det man blir tillsagt att göra. Så är det väl för alla som jobbar inom vården :)
Så stressar man på jobbet får man se till att ta det lugnt hemma :)
Inte dumt med en stress grupp.
Kram!

8:e kommentar, skriven , av Paula´s Blogg:

Försöker ta en dag i taget.....får jättehögt blodtryck av stress!
Ha en fin helg!

Kram

9:e kommentar, skriven , av Ditte:

Kanske en god idé och så bra att VC kom med förslaget. Ofta är det inte den yttre stressen som är det jobbigaste utan den inre och den är också svårare att både hantera och kontrollera. Dessutom vet man oftast inte om den förrän man får något vagt symtom som man kanske inte alls tänker skall komma från stress.
Hoppas i alla fall att du får en bra lördag även om du jobbar.
kramar!

Kommentera inlägget här :