Det gör ont ..

publicerat i allmänt;
lånad bild
 
Äldre människor, alla skall vi bli gamla oavsett om vi vill eller inte. Men vad innebär det att bli gammal då? ja där finns olika faktorer ...vi får svårt att göra samma saker som vi gör i yngre ålder, krämperna kommer lite här o lite där.
 
Men det som jag kan tycka är värst är att äldre/ gamla inte syns  i samhället på samma vis som när du jobbar tex. Man stoppas in i ett fack på nåt vis. Jag kan sitta på stan o iaktta. Som om vissa gamla är osynliga, dessa fina människor som byggt upp samhället.
 
Som har en hel historia bakom sig, som ingen är villig att lyssna på kanske, alla har inte anhöriga heller, så ensamt, så tungt & kanske inte att se fram emot, bara att försöka ta sig genom dagarna.
 
Vi alla medmänniskor måste ta handom dem, jag jobbar själv på ett boende, men jag hjälper mer än gärna till i mitt privat liv, ser jag någon gammal som behöver hjälpa finns jag där absolut. Jag brinner för de gamla.
 
Dom kan så mkt och har ofta så mkt intressant att berätta, men vem vill/orkar lyssna?? folk har sällan tid, ibland räcker det att man lyssnar & ger dom den tiden. Alla gamla har inte barn eller barnbarn.
 
Ja jag skulle kunna skriva mkt mer, men jag ville bara säga vad jag tänker, och hur viktigt det är att vi ser dem gamla, ger en hjälpande hand , pratar fast man inte känner dem. 
 
 
Kram 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Så stod det i tidningen idag igen om ett gammalt par som inte fick bo på samma boende. Flera mil emellan, det är ju bedrövligt!/E-L

2:a kommentar, skriven , av Geddfish:

Väldigt många av oss hinner bli äldre i den tid som är. Men riktigt gamla och orkeslösa blir inte alla. Så förskräckligt synd om dem som inte klarar sig själva! Horribelt att rycka isär gifta par.
Mina svärföräldrar fick över 80 år tillsammans och de var gifta i 75 år och fick bo i samma lägenhet på hemmet. Nu är fadern ensam men bor kvar och fyller snart 97.

3:e kommentar, skriven , av Anonym:

Ååå....det märks att du har ett hjärta av guld Eva!!❤Jag hade mer än gärna bott på ditt äldreboende och blivit omhändertagen av dig!!!😍Fina tankar du delar med dig av!!!🤗🤗🤗Bamsekramiiizzar och om d är till nån tröst så är det jobbehelg för mig oxå!!!😉//Ann

Svar: Naw tack gumman, jasså du har oxå jobb helg? ja jag har rast 3,5 tim inte så kul men vad för man? då får jag önska dig en toppen helg stor kram fina Ann 💚💙😘
Eva`s blogg

Kommentera inlägget här :